Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela w marynacie"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Składniki
Makrele opłucz i osusz.
Limonkę wraz z cytryną sparz, zetrzyj z nich skórkę, a sok wyciśnij do miseczki. Natkę pietruszki poszatkuj, a papryczki chili i cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotowane dorzuć do soku cytrynowo-limonkowego i wymieszaj z solą, pieprzem, kolendrą i roztopionym masłem.
Tak przygotowaną marynatą polej ryby i wstaw je do lodówki na minimum 2 godziny.
Makrele owiń folią spożywczą, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 15 minut. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i uduszonymi plastrami cukinii.Źródło: Telemax