Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makrela nadziewana ziołami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Ziemniaki wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Zrobić marynatę: musztardę, olej, ocet winny, sok z cytryny i listki laurowe wymieszać, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Makrele oczyścić, umyć, osuszyć. Do każdej włożyć plastry ziemniaków i zioła.
Zalać ryby gorącą marynatą i zostawić na 15 minut. Osączyć, posmarować olejem i piec w temperaturze 185°C około 20 minut.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium