Makrela maślana z limonkami.

Makrela maślana z limonkami.
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Pyszne wspomnienia z wakacji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyte ryby zalewamy sokiem z 3 limonek. Pozostawić je na ok 1 godz. w lodówce. Do ryby wkładamy kolendrę.

  2. Po przełożeniu ryby na folię układamy na niej plastry limonki i polewamy roztopionym masłem. Zamykamy szczelnie folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stC. na 25 minut.

  3. Podawać z wszelakimi sałatkami i dodatkami. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

niezapominajka 19 lutego 2011
Uwielbiam ryby pod każdą postacią, ale aromatyczna musi być ta makrela :)
karolciaa 19 lutego 2011
A tu jak zwykle pysznie i kusząco :)
Jagoda50 19 lutego 2011
Znam smak tak przygotowanej makreli,jest wspaniała w smaku.Niestety w swoim niewielkim miasteczku nie moge kupic... Czytaj całość »
Znam smak tak przygotowanej makreli,jest wspaniała w smaku.Niestety w swoim niewielkim miasteczku nie moge kupic swieżej makreli i bardzo nad tym ubolewam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki