Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Improwizacja na makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym zaostrzony odrobiną czosnku, zjedzony w Kazimierzu, stał się obowiązkowym punktem naszego domowego jadłospisu. Jeśli macie zamiar odwiedzić Kazimierz na obiad wpadnijcie do Restauracji " KWDRANS" , gorąco polecamy, naprawdę warto. Będą zadowoleni i wegetarianie i mięsożercy( bajecznie pyszne pierogi z cielęciną i kurkami- mój wybredny mąż wpadł w autentyczny zachwyt. Pamietajcie : KAZIMIERZ nad Wisłą Restauracja : KWADRANS Obsługa: PRZEMIŁA W "KWADRANSIE" ma się ochotę spędzić co najmniej 4 kwadranse :-)
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14850
Polecam.
Odsłon: 422
Szybka i smaczna
Odsłon: 14850
Składniki
Na dobrej patelni rozgrzać olej(oliwę) wrzucić porwane liście szpinaku i chwilę dusić ( szpinak mrożony wykładamy na patelnię, posypujemy odrobiną soli, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy odrobinę ogień, szpinak powinnien się rozmrozić i poddusić). Do podduszonego szpinaku dodajemy przepraskowany czosnek, chwilę kròtką razem jeszcze dusimy. Dodajemy kubeczek śmietany lub dwa serki śmietankowe (naturalne). Mieszamy;gdy śmietana lekko zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli używamy serków muszą się roztopić, doprawiamy do smaku ale ostrożnie ponieważ serki są solone.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, należy pamiętać żeby go nie rozgotować.
Na ciepłe talerze wyłożyć makaron, polać sosem i ... danie znika z talerzy błyskawicznie. Domownicy ostrożni kulinarnie uwielbiają to danie. Smacznego :-)