Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaronowe leczo"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. W tym czasie obierz i drobno poszatkuj cebulę oraz czosnek. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z czosnkiem.
Cukinię umyj, odetnij końcówki. Przekrój warzywo na pół, usuń pestki. Miąższ drobno posiekaj. Paprykę opłucz, osusz, pozbaw nasion, również drobno pokrój.
Cukinię oraz paprykę wrzuć do rondla z cebulą. Smaż, mieszając, aż warzywa zmiękną (kilka minut). Dodaj sparzone, pozbawione skórki i posiekane pomidory. Duś razem około 20 minut. Leczo dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Z chlebków wydrąż środki. Nałóż porcje odcedzonego penne, polej przygotowanym leczo. Wierzch potrawy posyp posiekaną bazylią i startym parmezanem.
czas ok. 70 min; porcja – 610 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety