Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe gniazdka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Do wrzątku włóż makaron. Gotuj go 7–8 minut. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą. Dobrze osącz. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Boczek potnij w kostkę. Razem z pieczarkami usmaż na oleju. Wymieszaj ziołami. Makaron oraz boczek z pieczarkami nałóż do foremek.
Jajka wymieszaj z mlekiem oraz serem. Dopraw, zalej makaron. Zapiekaj 25 minut w 200 st. Udekoruj.Źródło: Tina