Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2013
pyszny obiad :)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4763
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4763
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Kielbase pokroic w kostke lub polplasterki, zrumienic na odrobinie oleju. Pieczarki pokroic w cienkie plasterki, cebule w piorka, wlozyc do rondla, podlac odrobina wody i dusic na wolnym ogniu ok 10-15 minut.
Jajka ubic w misce, dodac sol, pieprz, slodka papryke i mleko, ubic. Dodac starty zolty ser i wymieszac lyzka. Do natluszczonego zaroodpornego naczynia wylozyc ugotowany makaron, na to kielbase (bez tluszczu), na to odsaczone z wody pieczarki z cebula. Rownomiernie zalac calosc masa jajeczno- serowa. Piec w rozgrzanym piekarniku ok 40 min (do zrumienienia)- poczatkowo w temperaturze 180 stopni, po ok 20 minutach zmniejszyc temperature na 150- 160.