Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Drobno posiekany czosnek podsmażamy na maśle (ok 1 minutę, ponieważ szybko się pali). Dodajemy posiekany szpinak i doprawiamy pieprzem. Kiedy objętość zmniejszy się o połowę na patelni lądują pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Czekamy aż woda trochę odparuje. Następnie mieszamy całość ze śmietaną i serem feta. Dosalamy (jeśli jest taka potrzeba), wciskamy sok z cytryny i posypujemy płatkami chili. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy. SMACZNEGO :*