Makaron ze szpinakiem i pomidorkami

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Katrinaa
Pomysł na szybki i prosty obiad

Składniki

  • Pół opakowania makaronu
  • Opakowanie szpinaku mrożonego
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Pół papryki czerwonej
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • Gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W garnku roztopić masło, wrzucić zamrożony szpinak. Jak szpinak się rozpuści wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, starty czosnek, doprawić solą pieprzem, gałką muszkatołową. Po chwili dodać śmietanę, przekrojone na pół pomidorki, wymieszać i chwilkę pogotować.
    Na talerz wyłożyć makaron i polać przygotowanym szpinakiem.
    Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 17 października 2018
Warto spróbować :)
Składniki
  • Pół opakowania makaronu
  • Opakowanie szpinaku mrożonego
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Pół papryki czerwonej
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • Gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Składniki