Makaron ze szpinakiem i łososiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Angelina1
pyszne danie obiadowe

Składniki

  • 2 kawałki łososia
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag sera pleśniowego niebieskiego
  • opakowanie makaronu świderki
  • sól pieprz, przyprawa tandoori masala
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Filety z łososia posyp przyprawą tandoori masala ( lub sól , pieprz, czosnek papryka łagodna i ostra), odstaw do lodówki conajmniej na 2godz.
    Pokrop olejem i następnie upiecz w piekarniku w temp. 210stopni ok. 30-40min. Można też usmażyć łososia na patelni grilowej.

  2. na łyżce oleju zeszkilj przepuszczony przez praskę czosnek, dodaj szpinak, podduś, dopraw solą i pieprzem.

  3. ugotuj makaron świderki, dodaj szpinak, kawałki sera pleśniowego. Dobrze wymieszaj, na wierzchu poukładaj kawałki łososia.
    Podawaj z surówką ze świeżych warzyw.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 23 lutego 2014
Łosoś to moja słabość, uwielbiam w każdej postaci :) Twoje danie prezentuje się przeapetycznie :)
Angelina1 23 lutego 2014
dzięki,polecam!
ola100 28 lutego 2014
fajne danie szybkie do zrobienia
Składniki
  • 2 kawałki łososia
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag sera pleśniowego niebieskiego
  • opakowanie makaronu świderki
  • sól pieprz, przyprawa tandoori masala
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
Składniki