Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z makaronem , kurczakiem i szpinakiem , posypany parmezanem :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 403
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 403
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Pierś z kurczaka umyj , osusz , pokrój , obsyp solą i pieprzem . Na patelni rozpuść masło klarowane , wrzuć mięso . Smaż aż nabiorą koloru .
Do głębszego garnka włóż łyżkę masła klarowanego , przeciśnięty lub drobno posiekany czosnek i szpinak . Smaż 3 minuty , mieszaj. Do szpinaku dodaj śmietanę i mięso z kurczaka . Gotuj kilka minut . Dopraw .
Makaron ugotuj , przecedzony , połącz ze szpinakiem i kurczakiem , wymieszaj .
Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach .
Na talerz wyłóż makaron i posyp obficie parmezanem .