Makaron ze szpinakiem i fetą w towarzystwie klopsików

Makaron ze szpinakiem i fetą w towarzystwie klopsików
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Joasia100
Makaron może stanowić odrębne danie, można go łączyć z łososiem, drobiem itd. Nic nie wpływa na jego smak - zawsze dobry :)

Składniki

  • makaron penne /rurki/ pełnoziarnisty 1 op
  • szpinak w liściach mrożony lub świeży 1 op
  • feta 1 op
  • czosnek 3-4 ząbki
  • mięso mielone (dowolne) 60 dag
  • jajko 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtaczania klopsików
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1 mała

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z zaleceniami producenta. Odcedzić.

  2. Zmielone mięso połączyć z jajkiem, solą i pieprzem i drobno posiekaną cebulką. Formować kulki i obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiany kolor.

  3. W rondelku rozpuścić masło wrzucić na nie szpinak, pokruszoną fetę. Na koniec przecisnąć czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinakową masę przełożyć na makaron podawać z klopsikami. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (2)

smaker 04 lipca 2016
Jaki super pomysł na smaczny obiad! Rewelacja! :)
Docherro 04 lipca 2016
Pyszności..:)
Składniki
  • makaron penne /rurki/ pełnoziarnisty 1 op
  • szpinak w liściach mrożony lub świeży 1 op
  • feta 1 op
  • czosnek 3-4 ząbki
  • mięso mielone (dowolne) 60 dag
  • jajko 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtaczania klopsików
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • cebula 1 mała
Składniki