Makaron ze szpinakiem i fetą

Makaron ze szpinakiem i fetą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ulasalog
Jeśli brakuje pomysłu na obiad a głodna rodzina już czeka z niecierpliwością, to danie z pewnością można zrobić na szybko :) I smacznie!

Składniki

  • szpinak mrożony 450 g (1 opakowanie)
  • ser typu Feta 1 opakowanie (u mnie Favita)
  • makaron pełnoziarnisty świderki
  • sól, pieprz i czosnek do smaku

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucamy na patelnie i dusimy aż do odmrożenia, dodajemy przyprawy oraz fetę i intensywnie mieszamy aż do połączenia. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy ze szpinakiem.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 14 lutego 2019
Często robię takie szybkie dania z makaronem.Twoje jest pyszne,uwielbiam takie połączenie smaków:)
ulasalog 14 lutego 2019
Też lubię zrobić coś pysznego i niekoniecznie przy tym stać cały dzień w kuchni :)
Nevermore 14 lutego 2019
Szpinak i feta i już mi nic nie potrzeba ;) Pyszne jedzonko :)
Składniki
  • szpinak mrożony 450 g (1 opakowanie)
  • ser typu Feta 1 opakowanie (u mnie Favita)
  • makaron pełnoziarnisty świderki
  • sól, pieprz i czosnek do smaku
Składniki