Makaron ze szpinakiem i fetą

Makaron ze szpinakiem i fetą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne połączenie szpinaku i sera fety.

Składniki

  • makaron
  • 500 g szpinaku świeżego lub mrożonego
  • ser feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • serek topiony
  • ser żółty
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Makaron (u mnie tagiatelle) gotujemy al dente.
    Czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, podajemy szpinak, dusimy aż do odparowania wody. Doprawiamy czosnkiem, gałką, solą i pieprzem. Serek rozgniatamy i mieszamy ze śmietanką, dodajemy do szpinaku. Zagotowujemy. Gorący szpinak mieszamy z makaronem, startym żółtym serem i pokrojoną w kosteczkę fetą. Smacznego :)

Składniki
  • makaron
  • 500 g szpinaku świeżego lub mrożonego
  • ser feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • serek topiony
  • ser żółty
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • oliwa
Składniki