Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, ale niezwykle pyszne połączenie makaronu, szpinaku baby oraz włoskiego świeżego sera burrata. Jego delikatna i aksamitna konsystencja doskonale łączy się z resztą składników sprawiając, że każdy kęs jest niezwykle kremowy. Danie jest błyskawiczne w przygotowaniu, ale dostarczy kubkom smakowym niesamowitych doznań. Gorąco polecam!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 413
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85653
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 413
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85653
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak baby i smażymy do momentu, aż zmniejszy swoją objętość.
Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, a następnie dodajemy bulion oraz śmietankę wymieszaną ze skrobią*. Całość zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. * Dodatek skrobi sprawi, że sos będzie gęstszy, ale jeśli lubicie rzadsze sosy, to możecie ten składnik pominąć.
Ugotowany makaron odcedzamy z wody i przekładamy na patelnię z sosem oraz szpinakiem. Całość mieszamy i wykładamy na talerze. Podajemy z kawałkami sera burrata*. * Najlepiej, gdy ser będzie miał temperaturę pokojową. Przed przygotowaniem dania, warto wyciągnąć go wcześniej z lodówki.