makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewaaa
Zdecydowanie szybki i zdrowy obiad. Moi mięsożercy wcinali bez szemrania i nie dziwota, bo to smaczności jak nie wiem co :)

Składniki

  • 350 gramów makaronu (użyłam pełnoziarnistych świderków)
  • 400 gramów mrożonego szpinaku, 150 gramów fety
  • 6 kawałków suszonych pomidorów w oleju ziołowym, 3 - 4 ząbki czosnku, pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.
    Szpinak rozmrozić, podlać go 3 łyżkami oleju lub klarowanego masła, dodać zmiażdżony czosnek, smażyć do zgęstnienia. Potem wrzucić rozkruszony ser feta oraz pokrojone w kosteczkę pomidory.

  2. Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając do rozpuszczenia sera, dodać pieprz, soli już nie dawałam ze względu na fetę.
    Do garnka wrzucić makaron, wymieszać, podgrzać i podawać. Ja na talerzach posypałam jeszcze dodatkowo pokruszoną resztą sera.

Komentarze do przepisu (11)

ziembulka 02 marca 2015
zdecydowanie polecam !:) często robię szpinakowe kombinacje i ta też jest smaczna :) z resztą przepisy Ewy są... Czytaj całość »
zdecydowanie polecam !:) często robię szpinakowe kombinacje i ta też jest smaczna :) z resztą przepisy Ewy są bardzo dobre zawsze :)
ggosienka68 02 marca 2015
w tym daniu jest wszystko co lubię :)
Futka 02 marca 2015
Przepyszna propozycja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 350 gramów makaronu (użyłam pełnoziarnistych świderków)
  • 400 gramów mrożonego szpinaku, 150 gramów fety
  • 6 kawałków suszonych pomidorów w oleju ziołowym, 3 - 4 ząbki czosnku, pieprz czarny
Składniki