Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szpinakiem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1730
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 37
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1730
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 37
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Szpinak myję i drobniutko kroję. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam szpinak, duszę do miękkości. Do uduszonego szpinaku wlewam śmietanę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Mieszam z posiekanymi pomidorami. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i wrzucam na patelnię do szpinaku. Podgrzewam, ciągle mieszając. Na końcu mieszam z parmezanem. Rozkładam na talerze, posypuję tartym żółtym serem, który mam w domu np. do kanapek.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji około 2,70 zł.Źródło: Rewia