Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron ze szpinakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Szpinak przebrać, oczyścić, łykowate łodyżki oberwać. Listki dokładnie umyć w kilku wodach, osączyć. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na połówki. Ser rozkruszyć.
Masło rozgrzać w rondlu, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, nakryć pokrywką i dusić ok. 5 minut. Dodać pomidorki i poddusić jeszcze chwilę.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać bardzo gorące, by ser się stopił.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium