Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szpinakiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Czosnek rozgnieć i usmaż na oliwie. Dodaj opłukany szpinak. Całość smaż 5 minut, dodaj pokruszony rokpol i chwilę podduś. Następnie odstaw i zalej śmietaną. W dużym garnku zagotuj wodę, posól i wlej łyżkę oliwy. Na wrzątek wrzuć makaron, gotuj, aż będzie miękki. Odcedź. Rozłóż go na talerzach, polej sosem ze szpinakiem. Posyp startym serem.Źródło: Na żywo