Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie, idealne na szparagowy sezon
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Składniki
szparagi (wybieramy możliwie cienkie) myjemy, odłamujemy zdrewniałe części, po czym kroimy na około centymetrowe kawałki
czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki, szynkę kroimy na cienkie paski, pietruszkę siekamy niebyt drobno, a pomidorki kroimy na połówki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, czyli około 9-10 minut, ale w większej ilości osolonej wody, na 5 minut przed końcem gotowania dorzucamy szparagi, gotowe odcedzamy
w czasie, kiedy gotuje się makaron i szparagi, na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i smażymy chwilę, dorzucamy szynkę i smażymy 2-3 minuty
teraz dodajemy śmietanę, rozkruszony ser i 5 łyżek wody z gotującego się makaronu, dusimy do połączenia składników
odcedzone makaron i szparagi dodajemy do sosu, solimy i pieprzymy, mieszamy i całość dusimy jeszcze 2-3 min
danie podajemy posypane pietruszką i pomidorkami, smacznego ;-)