Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Śliwki myjemy,dzielimy na pól i usuwamy pestki.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy wanilię.
Ugotowany,odcedzony i lekko przestudzony makaron mieszamy z masą jajeczną,dodajemy śliwki,śmietanę i mieszamy dokładnie.Wykładamy do wysmarowanego i oprószonego bułką tartą naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika do 200st na ok 15-20 min