Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa, to coś, co zawsze wywoła radość moich bliskich. Polecam!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę usmażyć na oliwie z przyprawami po czym zmielić. Różyczki brokuła zanurzyć we wrzącej, osolonej wodzie na kilka minut, po czym odcedzić i przelać obficie zimną wodą. Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, po czym dodać kremówkę i przyprawić do smaku. Na końcu dodać ser pokrojony w plastry i mieszać do momentu, aż ser zupełnie się rozpuści.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyć cześć makaronu, następnie mięso i brokuła. Przełożyć pozostały makaron i całość zalać przygotowanym sosem.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!