Makaron zapiekany z cukinią

Makaron zapiekany z cukinią
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Makaron z cukinią komponuje się wspaniale.

Składniki

  • Składniki:
  • Makaron świderki 40 dag
  • Cukinia świeża 2 szt. (mała)
  • Cebula biała średnia 1 szt.
  • Olej 4 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt.
  • Sos sojowy
  • Pieprz do smaku
  • Śmietana 400 ml

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron gotować 5 minut w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię umyć, pokroić w kostkę lub plasterki. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać cukinię, chwilę podsmażyć razem, wrzucić kostkę rosołową i wlać trzy łyżki wody. Razem poddusić, doprawić pieprzem i sosem sojowym do smaku. Makaron wymieszać z przygotowanym sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 40 minut.

Składniki
  • Składniki:
  • Makaron świderki 40 dag
  • Cukinia świeża 2 szt. (mała)
  • Cebula biała średnia 1 szt.
  • Olej 4 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt.
  • Sos sojowy
  • Pieprz do smaku
  • Śmietana 400 ml
Składniki