Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na letni obiad, gotowy w kilkanaście minut
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 972
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 461
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 972
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 461
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie, nie za długo, żeby nie stracił koloru. W osobnym garnku ugotować makaron.
Połowę groszku zmiksować z oliwą (lub zmiażdżyć praską do ziemniaków), dodać posiekany koperek, skórkę cytrynową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać chlust wody z gotowania makaronu.
Makaron odcedzić, dodać puree groszkowe i groszek pozostały w całości, wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze. Używając obieraczki do warzyw zrobić płatki parmezanowe, posypać gotowe danie.