Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z wątróbką"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Pomidory sparz, obierz i pokrój w małą kostkę.
Fasolkę oczyść, odetnij końce i przetnij na połówki.
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Po chwili dodaj fasolkę oraz pomidory i zalej bulionem. Zagotuj, po czym dolej wino i dosyp przyprawy. Duś około 15 minut.
Wątróbkę umyj i pokrój na małe kawałki. Obsmaż na pozostałym rozgrzanym oleju.
Makaron ugotuj, odcedź i rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż mięso i warzywa. Danie udekoruj listkami bazylii i serwuj z lampką wina.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Telemax