Makaron z warzywami

Przepis dnia 2008-07-01
Makaron z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: biurwa
Znakomite sycące danie

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Wszystkie, wyjemy i kroimy na małe kawałki. Pieczarki smażymy z czosnkiem i cebulą lekko solimy. Na osobnej patelni najpierw podsmażamy marchewkę, paprykę, potem dodajemy, brokuły, podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy zioła, słodką paprykę i odrobinę ostrej papryki, chwile dusimy, następnie wsypujemy kukurydzę i fasolę i jeszcze trochę dusimy ciągle podlewając na koniec wlewamy mąkę ziemniaczana z wodą tak by powstał sos. Warzywa mieszamy z makaronem i gotowe. Najczęściej podaje tak przygotowany makaron filetem z Dorsza i sosem Jogurtowo-koperkowo-serowym. Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (5)

biurwa 13 maja 2008
To sos jogurtowo-koperkowo-serowy, którego przepis też podałam :)
novajulia 22 maja 2008
Wygląda pysznie ;)
agniesia76 10 marca 2009
zrobiłam to danie z sosem i było pyszne!!!!1 polecam naprawdę a ten sos jest pyszny do róznych mięsi na grilla
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki