Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1252
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1252
Składniki
Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę.
Około 1/3 szklanki oleju połącz z 2 łyżkami octu winnego i przyprawami. Dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowanym sosem zalej kawałki indyka i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Obraną marchew i pietruszkę pokrój w plasterki, brokuła podziel na różyczki.
Usmaż mięso na oleju. Pod koniec dodaj ugotowane warzywa i makaron. Całość zalej sosem z marynaty i posyp pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax