Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na wielki głód:) Makaron z tuńczykiem z puszki z dodatkiem suszonych pomidorów, papryczki chili, czosnku i imbiru. Prosto i smacznie:)
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6934
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 128
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6934
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i szklimy na niej drobno posiekaną cebulę. Czosnek i imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do cebuli. Podsmażamy 2-3 min. często mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili i suszone pomidory. Podsmażamy kolejne 2-3 min. Tuńczyka odsączamy, lekko rozdrabniamy widelcem i dodajemy na patelnię. Mieszamy i podsmażamy 3-4 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Makaron odsączamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i mocno podgrzewamy. Porcje makaronu z tuńczykiem przekładamy na talerz i posypujemy natką kolendry. Danie możemy posypać także startym parmezanem.