Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Świetny obiad, który przygotujecie w ciągu 15 minut.

Składniki

  • Makaron 400 g
  • Tuńczyk w oleju 3 puszki po 170 g każda
  • Oliwki zielone 1 słoik około 340 g
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka 400 g
  • Oregano suszone 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Kukurydzę oraz oliwki odsączyć z zalewy.

  3. Tuńczyka wraz z olejem, kukurydzę, oliwki oraz oregano wymieszać i dusić przez około 10 minut.

  4. Podawać z gorącym makaronem.

Komentarze do przepisu (1)

mariaj 17 maja 2020
Najlepszy jest tuńczyk rio mare
Składniki
  • Makaron 400 g
  • Tuńczyk w oleju 3 puszki po 170 g każda
  • Oliwki zielone 1 słoik około 340 g
  • Kukurydza konserwowa 1 puszka 400 g
  • Oregano suszone 2 łyżeczki
Składniki