Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym z akcentem ziołowym. Do przygotowania tego dania wystarczy kwadrans. Proporcje dla trzech osób.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić na ćwiartki i dusić bez tłuszczu pod przykryciem przez około 8 minut.
Z pomidorów zdjąć skórkę, dodać sól, rozmaryn, bazylię, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dusić całość przez kolejne 3 minuty.
Do pomidorów dodać tuńczyka odsączonego z zalewy oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać i dusić jeszcze chwilę.
Smaczny obiad w kwadrans gotowy!