Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z truskawkami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 193
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 193
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Truskawki umyj w zimniej wodzie, przebierz i odetnij ogonki. Część owoców połącz z cukrem i zmiksuj w blenderze na gładki mus.
Gorzką czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Białą czekoladę potnij na cienkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na talerzu ułóż makaron, a na nim truskawki. Polej je śmietaną, musem oraz gorącą czekoladą. Całość posyp musli z rodzynkami i rozdrobnioną białą czekoladą. Udekoruj miętą.
Danie najlepiej smakuje, gdy przed podaniem schłodzisz je w lodówce.
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Super TV