Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i pysznie!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazdo nasienne. Dynię wraz z papryką umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 40 minut (250 stopni). Po upieczeniu zaparzamy paprykę przykrywając ją folią aluminiową. Następnie obieramy paprykę i dynię ze skóry, a potem blendujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy, chwilę przesmażamy, a następnie dokładamy masę dyniowo-paprykową. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do sosu i mieszamy.