Makaron z sosem truskawkowo-twarożkowym

Makaron z sosem truskawkowo-twarożkowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
W sezonie truskawkowym makaron to świetna propozycja na słodki obiad. Polecam użyć makaronu pełnoziarnistego, danie jest sycące i lekkie jednocześnie, a przede wszystkim: Pychota! :D

Składniki

  • 250 g makaronu pełnoziarnistego
  • ok. 150 g truskawek
  • 150 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki śmietany gęstej 18%
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W między czasie truskawki umyć i odszypułkować, połowę zmiksować ze śmietaną, połową twarogu i miodem. Resztę truskawek pokroić. Odsączony, gorący makaron nałożyć na talerze. Polać sosem, na wierzchu posypać truskawkami i resztą twarogu. Od razu podawać.

Składniki
  • 250 g makaronu pełnoziarnistego
  • ok. 150 g truskawek
  • 150 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki śmietany gęstej 18%
  • 2 łyżki miodu
Składniki