Makaron z sosem szpinakowym i jajkiem

Makaron z sosem szpinakowym i jajkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Danie jest łatwe, pożywne i smaczne. Przygotowuje się je stosunkowo szybko. Całość ładnie prezentuje się na talerzu.

Składniki

  • 30 dag makaronu razowego świderki
  • 12-14 kulek mrożonego szpinaku
  • 25 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego "Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe, chili, papryka ostra
  • 4-5 jajek wiejskich

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo.

  2. Olej wlać do rondla i ustawić na gazie. Wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić i dodać rozmrożony szpinak. Poddusić kilka minut. Gdyby sos był za gęsty dolać wody. Dodać wszystkie przyprawy. Na koniec wlać jogurt, zamieszać i zagotować. Można podawać.

Składniki
  • 30 dag makaronu razowego świderki
  • 12-14 kulek mrożonego szpinaku
  • 25 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego "Danon"
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe, chili, papryka ostra
  • 4-5 jajek wiejskich
Składniki