Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki i przede wszystkim tani obiad :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny,schłodzić w zimnej wodzie. Odkroić twarde końcówki i pokroić na mniejsze części.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać szynkę pokrojoną w paski, chwilę smażyć i zalać białym winem, a następnie dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Gotować do zgęstnienia sosu, na koniec dodać pokrojone pomidory, podawać z ugotowanym makaronem