Makaron z sosem serowym z pieczarkami

Makaron z sosem serowym z pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
szybko i pysznie ... po prostu :-)

Składniki

  • makaron
  • pieczarki 35 dag
  • ser gorgonzola 8 dag
  • jogurt grecki 30 dag
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, udusić na oliwie. Do pieczarek dodac pokrojony ser i jogurt, przyprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu do momentu aż ser się rozpuści. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wyłozyć na talerz, polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 04 kwietnia 2014
A teraz przyznaj się kto produkował ten obiadek,Ty czy Mama? A jak nie chcesz to się nie przyznawaj.A ja lubię... Czytaj całość »
A teraz przyznaj się kto produkował ten obiadek,Ty czy Mama? A jak nie chcesz to się nie przyznawaj.A ja lubię makarony z takimi różnymi dodatkami i przyznam że często robię.
Konto usunięte 04 kwietnia 2014
pychoty,wszystko co z grzybami jest naj naj....:)
GREGORHSPEED 04 kwietnia 2014
Z moim ulubionym serem. Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron
  • pieczarki 35 dag
  • ser gorgonzola 8 dag
  • jogurt grecki 30 dag
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki