Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe danie obiadowe, z dodatkiem parówek, które chociaż przez wielu nietolerowane, zjedzone od czasu do czasu nie zaszkodzą :-)
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 36
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 36
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 958
Składniki
Na patelni przesmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone w kostkę parówki i kiełbasę, do zrumieniania. Dodać cebulę z czosnkiem, zblendowane pomidory lub rozpuszczony koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotowac na małym ogniu bez przykrycia (aby woda troche odparowała i sos się zagęścił) ok. 20 min. (Konsystencja sosu zalezy od ilosci dodanej wody, jeśli chcemy gęstszy odparowujemy dłużej, jeśli rzadszy krócej). Doprawiamy tymiankiem i bazylią. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, wykładamy na talerze, polewamy sosem. Smacznego :-)