Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem pomidorowym jest doskonałym pomysłem na szybki obiad. Przygotowanie trwa nie więcej niż 15-20 minut, a jednocześnie jest to danie bardzo pożywne i na długo zaspokoi apetyt :-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie zeszklić na patelni z dodatkiem łyżki oliwy. Do zeszklonej cebuli przecisnąć przez praskę czosnek.
Następnie na patelnię dołożyć mięso i podsmażyć.
Do podsmażonego mięsa wlewamy przecier* i redukujemy ilość sosu. Następnie przyprawiamy wg uznania.
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i polewamy go sosem, a na koniec dekorujemy dwoma lub trzema listkami świeżej bazylii. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Zamiast domowego przecieru można użyć kupionego w sklepie gęstego soku pomidorowego lub passaty. Ważne aby był w szklanym opakowaniu. Można też użyć pomidorów w puszce, ale wtedy trzeba do sosu dodać ok. 100-150 ml bulionu warzywnego. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)