Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny i łatwy makaron z brokułami i passatą
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, kurczaka w kostkę, doprawiamy papryką i vegetą lub przyprawą do kurczaka, mieszamy i smażymy 10 minut na patelni. Wrzucamy do garnka, na patelni smażymy cebulę i brokuła (opcjonalnie brokuła możemy podgotować w osobnym garnku). Do garnka z kurczakiem dolewamy łyżkę oliwy z oliwek.
Do brokuła, kurczaka i cebuli wlewamy ponad połowę butelki passaty (około 500g), dolewamy wodę i dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania, dodajemy bazylię i oregano. Jeśli okaże się za słone dodajemy miodu i cukru. Dusimy pod przykryciem przez około dwadzieścia minut, na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, mieszamy. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i polewamy sosem. Smacznego :)