Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z sosem groszkowym"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2160
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2160
Składniki
Jogurt zmiksuj z 90 ml oliwy, czosnkiem i 200 g groszku. Na pozostałej oliwie podsmaż orzeszki pinii z płatkami chili. Resztę groszku oraz brokuły zblanszuj. Makaron ugotuj i odcedź. Stopniowo dodawaj do sosu, aby jogurt się nie zwarzył. Dodaj pozostałe warzywa, pokruszoną fetę, bazylię. Posól i popieprz, polej oliwą z orzeszkami.
Porada:
Aby zielone warzywa nie straciły swojej mocy, należy wrzucać je na wrzątek i skracać czas gotowania, by były al dente.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 30 złŹródło: Show