Makaron z serkiem i tuńczykiem

Makaron z serkiem i tuńczykiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Tak szybkiego i prostego, jednocześnie bogatego w smaku makaronu, już dawno nie robiłem. A więc zrobiłem z podpowiedzi i wyszło bardzo aromatycznie.

Składniki

  • 250 makaronu (np. Bavette)
  • 2 łyżki serka wiejskiego
  • 56 g tuńczyka w sosie własnym
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al’ dente. Odcedzamy i od razu przekładamy z powrotem do garnka. Nie czekamy, aż odcieknie.



    Do makaronu wrzucamy serek i osączonego z zalewy tuńczyka. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 21 grudnia 2020
Pyszotka :)
Obserwator 26 grudnia 2020
Wspomnienie dzieciństwa. Pycha.
Składniki
  • 250 makaronu (np. Bavette)
  • 2 łyżki serka wiejskiego
  • 56 g tuńczyka w sosie własnym
  • pieprz
Składniki