Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w sklepach i na bazarkach pojawiają się stosy pięknych dyń od razu kuszą, aby ugotować z nich coś pysznego. Dzisiaj propozycja na wspaniały szybki obiad, pyszne dyniowe pesto.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Dynię pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką. Główkę czosnku przekrój w poprzek na pół, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości w temp. 180 stopni.
Do blendera wrzuć kawałki dyni, wyłuskany z łupinek czosnek, orzeszki, kawałki sera, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Blenduj stopniowo dodając oliwę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Pesto jest gotowe! :)
Podawaj z ulubionym makaronem posypane obficie listkami rukoli i startym parmezanem.