Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z pomidorami i serem pleśniowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Makaron ugotuj. W rondelku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek, mieszając smaż chwilę. Wrzuć pomidory z puszki, duś pod przykryciem 15 minut. Polędwiczki umyj, osusz, pokrój w paski.
Pokrop sosem sojowym, usmaż na oliwie. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, usmaż na oliwie, cały czas mieszając. Przełóż pieczarki i usmażone mięso do rondelka z sosem. Całość duś przez chwilę.
Makaron wyłóż na talerze, nałóż sos z mięsem i pieczarkami. Posyp serem, bazylią, kiełkami np. fasoli Mung.Źródło: Dobry Tydzień