Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z polędwiczką w sosie śmietanowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w kostkę, pomidorki przepołowić. Mięso pokroić w cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek. Zdjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Na tej samej patelni przesmażyć polędwiczki. Pod koniec smażenia dodać cukinię, odłożoną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć razem.
Przełożyć wszystko do garnka, zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i musztardą. Zagotować, dodać pomidorki koktajlowe, znów doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Połączyć z makaronem, wymieszać, udekorować ziołami i podawać.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium