Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad lub kolację na ciepło. Makaron podany z pieczarkami w sosie śmietanowo-serowym z dodatkiem czosnku. Proste i tanie danie dla zapracowanych:)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1294
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 56
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1294
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 56
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 349
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez chwilę pilnując by się nie przypalił. Następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z kopiastą łyżką sera żółtego startego na tarce o drobnych oczkach i wlewamy na patelnię do pieczarek. Podgrzewamy ciągle mieszając do czasu aż ser się roztopi i połączy z śmietaną w jednolity aksamitny sos. Ostatecznie doprawiamy do smaku. Porcje ugotowanego makaronu rozkładamy na talerzu, polewamy przygotowanym sosem z pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem /1 łyżeczka/ i posypujemy natką pietruszki.