Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Prosty i szybki obiadek,nie zapycha.Polecam:)

Składniki

  • makaron (np.kolanka z falbanką), 1 opak.
  • pieczarki, 40-50 dkg
  • ser żółty, ilość dowolna
  • cebula, 2 szt.
  • olej
  • sól i pieprz
  • zielona pietruszka

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy na patelni.Kroimy cebulę i dodajemy do pieczarek,solimy i pieprzymy.Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę.

  2. Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu,odcedzamy.Dodajemy pieczarki z cebulą,mieszamy posypując startym serem.

Komentarze do przepisu (3)

Vanada 11 lipca 2012
Polecam, bardzo fajny przepis. Robię podobnie:)
rosse 11 lipca 2012
Dzięki:)
smak229 13 lipca 2012
a gdyby ktoś miał ochotę na obiad na słodko, zachęcam do wypróbowania przepisu na makaron ze smażonymi... Czytaj całość »
a gdyby ktoś miał ochotę na obiad na słodko, zachęcam do wypróbowania przepisu na makaron ze smażonymi brzoskwiniami, malinami i ricottą :) /makaronowozdrowo.wordpress. com/2012/06/28/kokardki-ze-smazonymi- brzoskwiniami-malinami-i-ricotta/
Składniki
  • makaron (np.kolanka z falbanką), 1 opak.
  • pieczarki, 40-50 dkg
  • ser żółty, ilość dowolna
  • cebula, 2 szt.
  • olej
  • sól i pieprz
  • zielona pietruszka
Składniki