Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sprawdzony przepis na makaron z pieczarkami. Prosty i szybki. Polecam.

Składniki

  • makaron świderki - 1 op.
  • pieczarki - 40 dag
  • cebula - 1 szt.
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

  2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki

  3. Cebulę obieramy i drobno siekamy.

  4. Pieczarki wraz z cebulą podsmażamy, dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu ok. 20 min. Doprawiamy solą i pieprzem.

  5. Makaron rozkładamy na talerze, na wierzchu układamy porcję pieczarek. Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (2)

Smacznie i szybko!
konhambos 07 lutego
Bardzo smaczne. Ja dodaje jeszcze smietane. Podkresla smak pieczarek i tworzy doskonaly sos.
Składniki
  • makaron świderki - 1 op.
  • pieczarki - 40 dag
  • cebula - 1 szt.
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
Składniki