Makaron z pesto

Makaron z pesto
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
pychotka :) zdjęcie trochę mi nie wyszło ale może następnym razem będzie lepsze to wymienię :)

Składniki

  • makaron pappardelle (lub jaki kto lubi)
  • ok.1/2-1 szklanki oliwy z pestek winogron
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 garście orzechów włoskich
  • duży pęczek pietruszki
  • sól, pieprz, parmezan do posypania

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente.

    Pesto: pietruszkę umyć i osuszyć. Orzechy uprażyć na patelni. Do blendera dać pietruszkę, orzechy, czosnek, oliwę, pieprz, sól. Razem wszystko zmiksować. Trzeba sprawdzić konsystencję żeby pesto nie było za suche w razie potrzeby trzeba dodać oliwy.

    Odcedzić makaron, połączyć z pesto dobrze wymieszać, wyłożyć na talerze i posypać parmezanem. Smacznego

Komentarze do przepisu (6)

inezka7 28 lipca 2013
nastepny powielony przepis aczkolwiek smaczny
anetas197601 28 lipca 2013
każdy ma jakiś swój przepis na makaron z pesto a to jest moja wersja :)
irma 28 lipca 2013
Lubię dania z makaronem i Twoją propozycję chowam do książki, myślę, że będzie nam smakował taki obiadek... Czytaj całość »
Lubię dania z makaronem i Twoją propozycję chowam do książki, myślę, że będzie nam smakował taki obiadek :) Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • makaron pappardelle (lub jaki kto lubi)
  • ok.1/2-1 szklanki oliwy z pestek winogron
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 garście orzechów włoskich
  • duży pęczek pietruszki
  • sól, pieprz, parmezan do posypania
Składniki