Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową

Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Makaron z mięsem mielonym i fasolką szparagową to smaczne i sycące danie dla amatorów nowych doznań smakowych a szczególnie dla wielbicieli fasolki szparagowej. Taka potrawa będzie znakomitą propozycją na pożywny i smaczny obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • 250 g ugotowanego makaronu
  • 500 g mięsa mielonego
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 3 cebule
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę drobno siekamy. Z umytej fasolki odcinamy końcówki z ogonkami a większe sztuki przekrawamy na pół.
    W dużym garnku z niewielką ilością rozgrzanego oleju delikatnie szklimy posiekaną cebulę, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mięso mielone i wszystko chwilę podsmażamy. Do podsmażonego mięsa i cebuli dodajemy fasolkę szparagową, całość zalewamy wodą w ilości około 400 ml, wszystko mieszamy i dusimy do miękkości mięsa i fasolki. Następnie dodajemy pomidory z puszki, imbir, słodką paprykę, całość doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu i mieszamy, wszystko gotujemy jeszcze około 5 minut.
    Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 25 sierpnia
Pyszności :)
Składniki
  • 250 g ugotowanego makaronu
  • 500 g mięsa mielonego
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 3 cebule
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • olej do smażenia
  • czarny pieprz
  • sól
Składniki