Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smaczny i pożywny posiłek, polecam!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula zmięknie i zrumieni się, dodać starty czosnek i chwilę jeszcze podsmażać. Następnie dodać zmielone mięso i smażyć często mieszając przez około 10 minut. W międzyczasie doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Po tym czasie do mięsa wlać gorącą wodę (bulion) i zagotować. Dodać pokrojone pomidory, keczup i ponownie zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 25 minut. Ugotowany makaron polać sosem i posypać startym serem. Smacznego!